چگونه درخت لیمو در خانه پرورش دهیم؟
نوشته شده توسط : hr

چگونه لیمو ترش را در خانه پرورش دهیم؟

hhs2276

در مطلب زیر روش های جالبی برای تکثیر و پرورش درخت لیمو ترش در منزل براتون گذاشتم.ا فرار سیدن فصل سرما و زمستان مصرف لیمو ترش و لیمو شیرین بسیار افزایش می یابد و دارای خواص بسیار زیادی می باشد بنابراین در مطلب زیر اطلاعات جالبی در این مورد براتون گذاشتم.

 

۱- برای کاشت درخت لیمو ترش در منزل لازم است ابتدا دانه های لیمو را از داخل آن خارج کرده و به مدت ۴۸ ساعت داخل آب گرم قرار دهید.

پوست دانه های لیمو را از آن جدا کنید

۲- برای کاشت درخت لیمو ترش سعی کنید دانه های درشت لیمو را انتخاب کنید. پس از قرار دادن در آب، آنها را با دستمال کاغذی خشک کرده و پوست روی دانه ها را جدا کنید.
روی دانه های لیمو حدود ۲ سانتی متر خاک بریزید

 

۳- یک گلدان آماده کرده، دانه های لیمو را داخل آن بکارید و سپس روی آنها را آب پاشی کنید تا خاک گلدان مرطوب شود. حال برای پوشاندن دانه های لیمو روی آنها دو سانتی متر خاک بریزید. و بار دیگر آب پاشی کنید.
بهترین دما برای رشد درخت لیمو بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است

۴- سپس بر روی گلدان را یک کیسه پلاستیکی شفاف کشیده و آن را در محلی گرم و آفتاب گیر قرار دهید. معمولا یک تا دو هفته زمان نیاز است تا دانه های لیمو  جوانه زده و از خاک بیرون بیایند.

معمولا یک تا دو هفته زمان نیاز است تا دانه های لیمو  جوانه زده
درخت لیمو به ۵ ساعت آفتاب در روز نیازمند است

 

۵- پس از اینکه جوانه های سبز لیمو را مشاهده کردید باید کیسه پلاستیکی را از روی گلدان برداشته تا جوانه ها بتوانند به رشد خود ادامه دهند. فراموش نکنید درخت لیمو حتما به ۵ ساعت آفتاب در روز نیازمند است. همچنین بهترین دما برای رشد درخت لیمو بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. پس گلدان خود را در یک مکان گرم و آفتاب گیر فرار دهید.

منبع : coca.ir

************************************

 

چگونه درخت لیمو در خانه پرورش دهیم؟

branch of ripe lemons

لیمو از جمله میوه هایی می باشد که بسیار پر خاصیت است و اینکه شما می توانید یک درخت لیمو با این روشهایی که ما در اختیارتان میگذاریم در منزلتان نیز داشته باشد

لیمو

خانواده: مرکبات (Rutaceae)

لیمو

معادل کلمه لیمو در انگلیسی به دو دسته متفاوت تقسیم می شود. Lime  یا لیمو هایی که سبز به مصرف می رسند مثل لیمو ترش، لیمو عمانی  و دسته دیگر lemon لیمو هایی که وقتی زرد می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. این دو دسته از نظر علمی هم متفاوت هستند. تنوع لیمو بسیار است و زادگاه آن دقیقا مشخص نیست و حدس زده می شود که زادگاه آن چین و شمال هند باشد. در زیر به شرح چند گونه معروف آن می پردازیم.

لیمو سنگی

نام علمی: Citrus  limon

نام انگلیسی: Lemon

لیمو سنگی و {لیمو ترش} هر دو ترش مزه هستند و ما به هر دو آن ها لیمو ترش می گوییم. برای آبگیری و تهیه آبلیمو از لیمو ترش استفاده می شود و به طور معمول در نبود لیمو ترش ما از لیمو سنگی استفاده می کنیم.لیمو سنگی درختی کوچک است که به ارتفاع ۶-۳ می رسد. از نظر ژنتیکی دورگه ای است که از نارنج و ترنج پدید آمده است. این درخت دارای خار های محکم و خشن است.برگ های سبز روشن آن به شکل بیضوی- تخم مرغی است و ۱۰-۶ سانتیمتر طول و نوکی کوتاه دارند . لبه برگ ها دندانه ای است و دمبرگی کوتاه دارد.گل ها به صورت تکی یا دسته ای شکوفا شده و در سطح بیرونی مایل به صورتی اما در سطح درونی سفید است.میوه لیمو سنگی، تخم مرغی شکل است و در انتهای میوه نوکی برجسته و طولی بین ۱۴-۷ سانتیمتر است. قطعات داخلی میوه (قاچ) ۱۰-۸ تایی است و گوشت آن بسیار ترش است. سطح رویی پوست کمی ناهموار است.در ایران در مناطق جنوبی و شمالی کشور کاشته شده است.

 لیمو شیرین

نام علمی: Citrus limetta 

نام انگلیسی: Sweet lemon

لیمو شیرین نسبت به لیمو سنگی بسیار پرمصرف تر است و دلیل این محبوبیت از نام آن پیداست.لیمو شیرین درختی کوچک به ارتفاع تا ۴ متر است.برگ ها به شکل تخم مرغی است و طول ۱۷-۶ سانتیمتر دارند.گل ها سفید و کوچک است و میوه آن کروی است. پوست میوه در هنگام رسیدن زرد می شود.در جنوب ایران در استان فارس، کرمان، هرمزگان و در شمال ایران در گرگان، مازندران و گیلان کاشته می شود.

لیمو گلابی 

نام علمی: Citrus  lumia        

نام انگلیسی:  Pear lemon

نام گذاری لیمو گلابی به دلیل گلابی شکل بودن میوه ها است. نسبت به لیمو سنگی آب میوه کمتری دارد و پوست آن هم کلفت تر است. اندازه میوه هم به طور شگفت انگیزی بزرگ است. همانند دیگر لیمو ها از آب آن می توان استفاده کرد و برش های آن در کنار دیس های غذا جلوه گری خاصی دارد.

نیازمندی های محیطی

خاک:

در بیشتر خاک ها رشد می کند ولی بهترین رشد را در خاک های غنی با بافتی متوسط و کمی اسیدی دارد. همانند دیگر مرکبات نیازمند خاکی با زهکش خوب است.در موقع کاشت، گودالی را با عمق یک متر حفر کرده و خاک مناسب می ریزند و سطح  آن را به حالت تپه مانند درآورده؛ بطوریکه پس از کاشت،  طوقه گیاه در بالاترین سطح قرار گیرد. در بهار کود شیمیایی و در پاییز کود دامی پوسیده داده شود.

آبیاری:

به آبیاری در حد متوسط نیاز دارد و معمولا هفته ای یکبار آبیاری عمیق کافی است. در فصل گرما و یا زمانی که میوه ها در حال رشد هستند، آبیاری بیشتری نیاز هست.

نور:

به مکانی با نور کامل آفتاب نیاز دارد.

دما:

در مقایسه با دیگر مرکبات مقاومت بیشتری نسبت به یخبندان دارد و تا منفی ۶ درجه خشک نمی شود. در مناطق سرد می توان آن را در گلدان کاشت و قبل از  یخبندان در محلی روشن و به دور از یخبندان قرار داد.

تکثیر

با کاشت بذر آن می توان گیاهان جدید بدست آورد. میوه دهی گیاهان حاصل از بذر ۷-۶ سال طول می کشد. روش دیگر قلمه زدن است که میوه دهی گیاهان حاصل از آن هم ۴-۳ سال زمان می برد.بهترین روش تکثیر استفاده از پیوند است که میوه دهی گیاه حاصله زودتر از روش های دیگر است. البته به شرطی که پیوندک از گیاهی گرفته شده باشد که خود بالغ و به میوه دهی رسیده باشد.

منبع: گل و گیاه

***********************

مقدار نور برای رشد درخت لیمو ترش

س (5)

درخت لیمو ترش از آن درختهایی است که باید در هر خانه ایی باشد زیرا لیمو ترش از خواص برخوردار می باشد حال ما برای شما نحوه ی تکثیر درخت لیمو ترش را در سایت گذاشته ایم.

لیمو ترش، لیمو شیرازی

نام علمی: Citrus aurantifolia

نام انگلیسی: Bearss Lime, Persian Lime

خانواده: مرکبات (Rutaceae)

لیمو ترش، لیمو شیرازی

لیمو ترش گیاهی همیشه سبز و زیباست با رایحه ای منحصر به فرد. بسیار شبیه لیمو عمانی است ولی پوست کلفت تر از آن است و رایحه آن کمتر از  رایحه قوی لیمو عمانی است.مزیت لیمو شیرازی در مقایسه با لیمو عمانی سایز بزرگتر میوه، نداشتن هسته، مقاومت به سرمای بیشتر، نداشتن خار بر روی درخت است. همچنین میوه چیده شده دارای ماندگاری بیشتری است. لیمو شیرازی تلخی خاص و منحصر به فرد لیمو عمانی را ندارد.زادگاه این گیاه ایران بوده و به مرور در سطح جهان کاشته شده و امروزه به صورت تجاری در بسیاری از کشور ها کشت می شود و در مناطق استوایی در تمام سال میوه می دهد.لیمو ترش درختی است متراکم، با تنه کوتاه و ضخیم که شاخه های نامنظم و بی خاردار دارد. ارتفاع آن بین ۶-۳ متر است و قطر تاج پوششی آن به ۵-۴ متر هم می رسد.رنگ برگ ها سبز روشن است. برگ های آن مرکب است ولی نمای برگ ساده را دارند. آن ها متناوب، کامل و بیضوی شکل هستند و طولی بین ۱۰-۵ سانتیمتر دارند.گل ها به رنگ سفید و ۲-۱ سانتیمتر قطر دارند و روی گل آذینی خوشه ای شکوفا می شوند. می تواند در طول سال گل دهد.میوه خوراکی، بیضوی تا گرد و سبز رنگ است. میوه آن در ۶ سایز تجاری تولید می شود و معمولا طول میوه ها ۵-۳ سانتیمتر است.سیستم ریشه ای درخت سطحی است و سرعت رشد درخت متوسط است.هر سال هرس ملایم می شود و شاخه ها را به سطح زمین نزدیک نگاه می دارند تا میوه چینی ساده گردد. هر چند امروزه ارقام پا کوتاهی از آن تولید شده که فقط تا ارتفاع ۲ متر رشد می کند. همچنین شاخه های جانبی و شاخه ها یی که به طرف پایین رشد کرده اند یا بهم پیچیده اند را حذف کنید چون وزن میوه چنین شاخه هایی را به طرف پایین می کشد و فرم درخت را خراب می کند. تنه جوش و پاجوش ها را در اوایل بهار باید خذف کرد.همچنین این گیاه نسبت به جابجایی حساس است و مشکل جابجا می شود.

 

نیازمندی های محیطی

خاک:

بهترین رشد را در خاک های غنی و سبک با زهکش خوب دارد. خاک تقریبا سنگین را هم تحمل می کند. در موقع کاشت، گودالی را با عمق یک متر حفر کرده و خاک مناسب می ریزند و سطح  آن را به حالت تپه مانند درآورده؛ بطوریکه پس از کاشت،  طوقه گیاه در بالاترین سطح قرار گیرد.

آبیاری:

آبیاری درختان تازه کاشته شده، دوبار در هفته و گیاهانی که به خوبی استقرار یافته اند، یکبار در هفته کافی است. هنگامی که به روش گفته شده در قسمت ” خاک” گیاه را بکاریم در این حالت که شیب بستر از تنه به طرف بیرون است، مانع تجمع رطوبت در اطراف ریشه درخت می گردد و مانع بیماری پوسیدگی طوقه می شود که این گیاه به آن حساس است. این گیاه به خشکی کشیدن حساس است.

نور:

برای میوه دهی خوب نیاز به مکانی با  ۱۰ ساعت نور مستقیم آفتاب دارد. در صورت نگهداری به صورت گیاه آپارتمانی، روزانه ۳-۲ ساعت نیاز به نور مستقیم آفتاب دارد.

دما:

درخت لیمو ترش به سرما حساس است و فقط در اقلیم های معتدل که برودت هوا به کمتر از منفی ۵ نمی رسد کشت می شود. همچنین به گرمای شدید حساس است.

 

تکثیر

با کاشت بذر آن می توان گیاه را تکثیر کرد. با قلمه گیری از چوب سخت می توان گیاهان جدید بدست آورد.

منبع: گل و گیاه

****************************

 

 




:: موضوعات مرتبط: گل و گیاهان باغچه و فضای باز , ,
:: بازدید از این مطلب : 1428
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: